Datapiloten

Als bepaalde gegevens beter worden gepubliceerd, kan de hele quadruple helix (industrie, overheid, academici en burgers) bijdragen tot oplossingen voor beleidsuitdagingen. Het is echter niet makkelijk om als organisatie die eerste datasets te publiceren: maar al te vaak zijn er organisationele, politieke of jurdische belemmeringen, en zijn er geen vaste processen om real-time datasets op het web te krijgen. Met de Smart Flanders piloten passen we de technische principes toe op concrete beleidsuitdagingen. Voor ieder geïdentificeerde beleidsuitdaging gaan we op zoek naar open datasets die een bijdrage kunnen leveren.

1. Parkeren

Deze piloot rond de real-time beschikbaarheid van parkeergarages is publiek gelanceerd. Meer info.

2. Toegankelijkheid van overheidsgebouwen

Deze piloot toont het potentieel van Linked Open Data aan door besturen een editor aan te reiken die Linked Data genereerd, die vervolgens automatisch op een kaart gevisualiseerd worden. Meer info.

3. Drukte in de stad

In deze derde datapiloot wordt een kennisdelingstraject opgezet rond het in kaart brengen van de drukte in de stad. De resultaten van de inventarisatie en kennisopbouw zijn beschikbaar op de pagina van deze piloot. Meer info.